Noapte de weekend

           Nu prea am inspiratie in aceasta noapte de weekend, nu prea stiu ce sa scriu desi aproape toata ziua nu am facut altceva decat am citit fragmente din viata si activitatea copiilor si a parintilor, cultivandu-ma in a fi parinte (pe viitor). dar totodata m-am inspirat si, ca o portita ,avand in vedere faptul ca lucrez in acest domeniu. Intr-o oarecare masura m-ar pasiona domeniul de crestere si educare a copiilor (o diversificata activitate pentru copii).

            Printre activitatile de parinte pe care ti le faci , dezvoltarea comunicarii dintre parinte si copil necesita timp, atentie, atractie, rabdare, perseverenta. Potentialul de invatare si performantele sunt conturate si bine definite in imaginatie si comportament. In linii mari ceea ce am inteles a fost faptul ca in general parintii care citesc carti copiilor sunt pentru un creier tanar in plina dezvoltare, schimbarile care se produc in creierul copilului mic in a asculta povesti de la parinte, accelereaza memoria imaginatiei din cursul ascultarii povestii, intelege si amplifica semnificatia cuvintelor, a memoriei. Dat fiind faptul ca toate se rezuma la accelerarea gandului spre imaginatie pot vorbi despre acumularea rapida a creierului care incepe de timpuriu sa memoreze, sa-si insuseasca partile componente din lectura citita si totodata gandita spre manifestarea comportamentala a copilului. Aceasta activitate mentine creierul copilului activ evitand posibilele tulburari de natura psihica.

Prin urmare, parintele este cel mai important dascal din viata copilului si totodata  dragostea de carte are capacitatea de a prelungi durata de viata. Ceea ce m-a determinat sa continui sa fac un mic rezumat din cele citite le-am scris aici,  pentru a-mi coordona si diversifica activitatea de viitor parinte.

 

, , , , , ,

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.