De vorba cu strainii ..

Dand curs unei convorbiri telefonice cu privire la o analiza a atractiei in a discuta cu strainii sau cu persoanele necunoscute, am analizat acest contest de a spune prin anumite mijloace care ne fac uneori viata mai usoara cum ar fi in cunoasterea oamenilor noi printr-un cerc social care ne-ar avatanja. In acest sens puteti sa raspundeti la anumite intrebari legate de …

Cum sa cunosti oameni noi ?
Cam ce fel de oameni ai vrea sa descoperi si care ar fi cercul social care te intereseaza cel mai mult?
Daca iti este greu sa vorbesti cu 5 oameni necunoscuti intr-o zi, incearca cu unul pe zi, sau macar unul pe saptamana. Important este sa ai un minim de persoane pe care sa ii cunosti. Cu timpul va deveni un obicei sa cunosti persoane si astfel iti vei dezvolta cunoasterea.
Orgoliul trebuie sa il lasi la o parte iar ceea ce iti propui zilnic trebuie sa te si ocupi.Nu v-a merge mereu toate ca pe roate mereu.
Incepe sa iti faci programarile de pe acum. Daca stai 2-3 luni incercand sa planifici ce fel de oameni vrei sa cunosti…se va intampla un singur lucru. Peste 2-3 luni vei fi tot cu pixul in mana..dar cu vreo cinci kilograme in plus. Incepe acum.
Cateva principii de baza iti pot fi de un mare folos :
– Agresivitatea sa nu o folosesti niciodata. Bazeaza-te pe… „vorba dulce mult aduce”. Probabil ca a cunoaste oameni este un pas hotarator spre a realiza ceva sau a comunica. Oamenii pot fi speriati de tine la fel cum esti tu speriat de ei. Depinde de imprejurari.
– Zambeste. Zambetul te face mai placut si mai atragator(atragatoare).
– Priveste cealalta persoana pe care doresti sa o cunosti in ochi, te v-a face mai sincer si totodata o vei incuraja sa-ti vorbeasca, sa doreasca sa te cunoasca. In caz ca porti ochelari de soare sa ii dai jos cand vorbesti pentru a te prezenta politicos si cat mai natural.
– Sociabilitatea este „mama naturii” cum spune un vechi proverb romanesc. Sa cunosti oameni noi tine doar de capacitatea ta de a socializa si de a pune intrebari care sa-l ajute pe celalat sa vrea sa iti dea un raspuns.
– Te poti relaxa si te poti gandi ca 95% din oamenii din jurul tau se tem foarte tare de ceea ce tu tocmai faci.
– Fii Autentic si poarta-te cum te porti normal, vorbeste cum vorbesti de obicei.Oamenii nu musca. De fapt vei observa ca majoritatea abia asteapta sa fie bagati in seama.Cei din jur nu se uita. Si chiar daca se uita nu rad de tine ci se gandesc ca ei nu au curajul sa faca asta.
Motive pentru care sa vorbesti cu strainii :
– Tu intri in lumea lor, ei intra in lumea ta. Daca viata ta este plina de rutina, schimbul asta de experienta este fantastic.
Cu timpul te ajuta sa-ti perfectionezi abilitatile sociale. Invatam cel mai bine lucrurile pe care le facem des. Ajungi sa asculti mai bine oamenii, sa iti dai seama mai repede ce-i motiveaza, ce-i face sa planga sau sa rada, te ajuta sa intelegi de ce fac anumite lucruri;
– Devii mai increzator si mai sigur pe tine. Cunosti oameni noi prin ei. De cate ori nu s-a intamplat sa te intalnesti cu cineva pentru prima oara si sa descoperi ca aveti prieteni comuni sau chiar un trecut comun?
– Ai parte de oportunitati noi mereu. Oamenii care ajung sa te cunoasca si sa te placa vorbesc despre tine altora care iti pot oferi un job, o colaborare, un contract. Ai parte de lucruri gratis si rapid.

Arta de a sta de vorba cu necunoscutii, cu strainii mie mi se pare o socializare foarta buna din toate punctele de vedere. A socializa este a te deschide, de a-ti urma un viitor comunicand si bineinteles socializand.
Deci si cu alte cuvinte bafta la a te cunoaste, la socializare …

http://feeds2.feedburner.com/Soarelemeueștitu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.