Un capitol din viață …

Bună ziua și bună să vă fie inima prieteni …
Se aproprie weekend-ul și de abea aștept să mă pot relaxa, deși parcă văd că nu am eu bucuria asta de a mă relaxa, dar totuși un picuț de timp îmi voi face pentru relaxare.
Înainte de toate aș dori ca pentru acest weekend să-mi fac timp pentru a analiza documentele necesare pentru a-mi desfășura activitatea într-o nouă și probabilitate documentație de IFN-uri care și-au extins activitatea  de a acorda împrumuturi online cu dobânzi foarte mari, clienților pe net.
Problema asta mă intrigă întrucât am observat că există IFN-uri cu dobânzi de cămătărie, mă întreb cine le dă aprobare sau cine aprobă cămătăria? deși cunoscând faptul că, cămătăria nu este legală pe piața românească. Vorbesc de o așa zisă problemă întrucât prietenei mele i s-a întâmplat pe internet să se intereseze de firme legale care dau împrumuturi, a găsit o firmă din București care i-a acordat un împrumut online, fără să o sune să vorbească la telefon, i s-a cerut nr.de cont, i s-a acordat suma cerută cu împrumut, dar contractul care nu are o foarte mare încredere i s-a transmis pe email după ce i s-au virat banii pe cont. Asta se poate numi înșelătorie sau japcă de a-ți acapara clienți într-un mod josnic. În contract era scris că are o dobândă de 196,00 lei la 14 zile la suma împrumutată de 700 lei. Mă tot întreb cum statul român aprobă să existe pe internet așa ceva?! Asta se numește cămătărie. Așa zișii funcționari ai IFN-ului respectiv și-au dat pe email-ul prietenei mele 5 conturi de bănci unde să le vireze banii. Prietena mea le-a virat banii la 2 săptămâni așa cum era de înțeles din contract, contract care mi s-a părut legal, dar data scadentei a picat într-o duminică ceea ce era de sine înțeles că trebuia să plătească o zi de penalizare în valoare de 28 lei, a plătit-o și tot nu au fost mulțumiți, invocându-i pretexte să plătească mai mult, ba încă i s-au perceput penalizări uriașe fără nici-un drept, amenințări de genul că a raportat „mai nimic” că nici nu specifică ce, la Registrul Debitorilor Restanțieri. Firma, verificând-o după spusele prietenei mele ca fiind una dintre cele care nu își îndeplinește condițiile și plățile către ANAF, este o firmă falimentară din București, cu „N” dosare în instanță.
Așadar sunt intrigată de faptul că statul român dă curs la aceste firme fantomă care nu au discernământ și îi lasă pe internet să-și facă reclamă și să înșele populația prin cămătării, deși cămătăria conform legii nu este legală.
Dat fiind faptul că se aprobă astfel de înșelătorii pe internet, dragi cititori vă rog să rețineți și să evitați împrumuturile care nu vă sunt favorizate de apeluri telefonice venite din partea firmelor respective.
Vă doresc un sfârșit de săptămână binecuvântat.

http://feeds2.feedburner.com/Soarelemeueștitu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.