O plimbare de neuitat

Astăzi am fost invitată la Breaza să aniversăm 1 Decembrie, ziua Națională a României,  împreună cu foști colegi de școală și actuali colegi de servici. A fost o zi deosebită. Aerul tare de munte m-a inviorat, unde este munte, aer de munte, soare acolo sunt si eu. Sunt o mare iubitoare de călătorii în special la munte, unde pot sta la gura unui șemineu să mă încălzesc într-o cabană sau vilă oriunde numai să mă simt bine și în largul meu. Când am nevoie de un impuls creativ, îmi imaginez că ascult muzică, citesc o carte bună și sunt la gura unei sobe sau șemineu împreună cu prietenii povestind peripeții.
În această deosebită zi am trăit cu zâmbetul pe buze fiecare clipă petrecută în stațiunea (orașul) Breaza, am dansat, am servit masa, am discutat, am povestit întâmplări din viață și m-am întors acasă zâmbind.
La această invitație am luat-o și pe cățelușa mea iubită, Sara, care atunci când plec în plimbări niciodată nu o las acasă. Chiar dacă aș vrea să o las acasă, nu mă lasă ea pe mine să plec, iese înaintea mea pe ușă fără să aștepte invitație.
Așa că am echipat-o cu o geacă de fâș cu glugă groasă ca pentru munte și a pornit-o spre mașină înaintea mea fără să schițeze vreun gest că nu i-ar conveni. Pe Sara o am de 9 ani, am primit-o cadou de ziua mea, când ea avea nici 2 luni. De atunci a rămas lângă mine și pot spune că sunt mândră de ea întrucât îmi înțelege toate gesturile, este foarte ascultătoare și foarte cuminte. Este de rasă chihuahua, are o sensibilitate dublă față de alte rase și o inteligență care de multe ori mă întreb de unde o are…
La Breaza s-a jucat și a alergat de parcă nu o mai scosesem demult afară…. Și-a făcut prieteni noi unde s-au jucat într-un țarc destinat cățelușilor. Spre seară când a trebuit să plecăm spre casele noastre, Sara a adormit în mașină în coșulețul ei. Am luat-o ca pe un „bebeluș” și pot spune că și acuma doarme. Aerul de munte i-a făcut bine atât ei căt și mie. Pe ea, joaca și aerul de munte a făcut-o să doarmă… atunci când am trezit-o că am ajuns acasă nu a schițat vreun gest dar nici să se trezească să pape, nici atât, în schimb pe mine aerul de munte m-a înviorat, dându-mi pe moment energie.
În final, tuturor vă doresc să călătoriți acolo unde doriți, cu cine doriți și să petreceți acest weekend cât mai frumos. Visele pot deveni realitate și depind numai de noi.

http://feeds2.feedburner.com/Soarelemeueștitu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.