INTUITIA – 7 PASI SPRE DEZVOLTARE

 
 

http://www.copiisimamici.ro/8-galerii-foto

Intuiţia ne poate ghida într-un mod misterios către realizări remarcabile.
Fie că-i spunem al VI-lea simţ sau chiar îngerul păzitor funcţionează întotdeauna fără greş. 
Ceva te reţine să ai încredere 
în persoana zâmbitoare din faţa ta, sau eşti nemultumit de o decizie raţională bazată pe cele mai solide argumente, fie că ceva nu-ţi dă pace înainte de a trece la o acţiune aparent  clară…şi exemplele pot continua.
 Intuiţia nu este un nivel mental special, ea se poate învăţa, antrena şi îmbunătăţi pentru a-ţi face viaţa uşoară şi împlinită. 
Funcţionează asemeni memoriei: pe masură ce te antrenezi, intuiţia va raspunde mai rapid şi va deveni mai eficientă.

 

 7 pasii de urmat pentru a-ţi dezvolta intuiţia:

1. Reconectare la corpul tau.
    Organismul tău iţi furnizeaza informaţii preţioase pe care le poţi sesiza destul de uşor: o presiune inexplicabilă în stomac, o tensiune pe care o resimţi la nivelul unor muschi, o stare de nelinişte sau agitaţie, un ochi care se zbate. Le poţi cataloga la început în informaţii nefavorbaile şi informaţii favorabile, chiar dacă nu ai încă o interpretare foarte clară asupra lor.
 Exemplu: când eşti în faţa deciziei de a accepta un job care aparent este extraordinar , chiar important pentru cariera ta, dar corpul tau parcă refuză să te ajute.  Mintea constientă iţi va spune că ai acum oportunitatea să te afirmi şi că este şansa ta. Ce decizie crezi că vei lua?

 2. Asculta-ti vocea interioara.
      
     Identifică rolul pe care încearcă vocea interioară să-l ia în diferite circumstanţe şi orientează dialogul în mod constructiv şi util.
     Poti însă foarte uşor să-ti oferi încredere şi să gestionezi monologul interior, să-l transformi  într-un dialog clar şi eficient pentru tine.

 3.Găseşte-ţi un moment şi pentru tine.
    
    Intuiţia se poate manifesta liber oricand: în timp ce eşti pe punctul de a te trezi sau atunci cand adormi, în drum spre birou, în timp ce-ţi asculţi interlocutorul, cand vezi o ştire la televizor sau cand citeşti un pasaj într-o carte.
    Te poţi insă antrena să ai momentele tale, atunci când eşti doar tu cu tine şi apare acea stare de conectare sau de flux total.  
     Se poate întâmpla atunci când iţi bei cafeaua sau ceaiul preferat, când citeşti ce-ţi face plăcere sau când faci sport . 
     Cel mai important aspect este să nu laşi pe nimeni să-ţi ia timpul tău cel mai preţios.
 
 4. Decodează informaţiile.
     
     O  imagine iţi apare mai des în faţa ochilor în medii diferite: presa, net,  televizor, sau ai o stare pe care nu o poţi defini şi ea apare în mod repetat. Vei observa treptat la tine sau  în jurul tău că sunt o serie de coincidenţe pe care le poţi remarca, “semne”care vor să-ţi atragă atenţia. Să nu te aştepţi la lucruri clare sau foarte bine structurate, sub forma de film foarte bine definit sau exemple bine conturate. 
Intuiţia se exprimă FIN , printr-un mesaj codat pe bază de metafore, imagini, simboluri sau stari. Cu siguranţă nu ai nevoie de efort, ci de o stare de linişte şi atenţie.

 5. Arhivează propriile tale categorii.
    
     Intuiţia este o limbă nouă şi foarte rafinată. Va fi necesar să inveţi această limbă,  bazandu-te pe propriul tău mod de interpretare şi validare. Un simbol poate fi diferit de la persoană la persoană şi sensul  poate avea alta valoare în funcţie de context.
     Vei învăţa din mers că anumite tipare se repetă şi după un timp vei putea să le interpretezi simplu şi rapid.

 6. Acţionează cu discernamant.

    Te poti însela foarte uşor atunci când te bazezi doar pe intuiţie şi excluzi raţionalul tău, sau viceversa cand te bazezi doar pe raţional fără a-ţi asculta intuiţia. Discerne cu maturitate şi echilibrează informaţiile pe care le ai. Acţionează în armonie cu tine…pentru tine!

7.  Provoacă.
     
     Fii curios şi provoacă tu diferite teme la care cauţi informaţii. Acţionează în ritmul tău şi fii deschis să inveţi despre tine. Nu te lăsa dezamăgit, în caz că nu se intamplă să functioneze aşa cum ţi-ai dori.  
Lasă-te surprins şi nu judeca reluarea pe care intuiţia ţi-o va oferi.
Ai încredere în tine! 
Ştiinţa a evoluat mult, dar nu poate înca explica tot ce se întamplă cu noi, sau în jurul nostru. Poate că aşa este şi mai frumos să trăim, să ne lăsăm surprinşi de misterele „SIMPLE” din viaţa noastră, fără să cercetăm amănunţit aspecte neimportante pentru evoluţia pe care o putem experimenta.

La final te invit sa facem împreună un experiment mental simplu: daca ai fi in mijlocul oceanului, naufragiat pe o barca, fără busolă, hartă, ceas, gps sau orice alt reper minim de orientare, deci doar dacă ai fi in aceasta situaţie, care de fapt nu se poate întâmpla…în ce direcţie crezi că ţi-ar spune intuiţia să te îndrepţi?

     

http://feeds2.feedburner.com/Soarelemeueștitu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.