Povesti de succes… 27 de zile pentru recunostinta ta …

http://adevarul2012.blogspot.ro/2014_07_01_archive.html

„De indata ce am inceput sa enumar binecuvantarile din viata mea, aceasta s-a schimbat dramatic”
Willie Nelson (compozitor si interpret)

Ai auzit probabil spunandu-se ca este bine sa iti enumeri binecuvantarile din viata ta, si ori de cate ori te gandesti la lucrurile pentru care te simti recunoscator, exact asta faci. Nu stiu cat de mult ti-ai dat seama de puterea magica pe care o are aceasta practica, ce iti poate schimba dramatic intreaga viata!
Atunci cand te simti recunoscator pentru toate lucrurile bune din viata ta, oricat de minore ar fi acestea, numarul lor incepe sa creasca imediat.
Spre exemplu: daca te simti recunoscator pentru banii pe care ii ai, oricat de putini ar fi acestia, incepi sa primesti alti bani, ca prin farmec. Daca te simti recunoscator pentru o relatie, chiar daca aceasta nu este perfecta, ca se va imbunatati peste noapte, in mod miraculos. Daca te simti recunoscator pentru slujba pe care o ai, chiar daca aceasta nu este slujba la care visezi, lucrurile la locul de munca  vor incepe sa se schimbe, vei incepe sa te bucuri din ce ince mai mult de slujba ta si iti vor aparea noi oportunitati in plan profesional.
Exista si un revers al acestei tehnici. Atunci cand nu iti enumerezi binecuvantarile, este foarte usor sa cazi in capcana evocarii neintentionate a lucrurilor negative din viata ta. Tu faci acest lucru ori de cate ori te gandesti sau vorbesti despre lucrurile pe care nu le ai, ori de cate ori critici sau dai vina pe altcineva, ori de cate ori te plangi de traficul aglomerat, de asteptarea la o coada, de o intarziere, de guvern, de faptul ca nu ai destui bani sau de vreme. Din pacate, atunci cand enumeri lucrurile negative din viata ta, acestea se amplifica, ba mai mult, cu fiecare evocare a unui aspect negativ, tu blochezi o binecuvantare care se indreapta catre tine. 
Personal, am practicat ambele metode si pot sa te asigur ca singura modalitate de a te bucura de abundenta este enumerarea binecuvantarilor din viata ta.

„Este de preferat sa pierzi sirul binecuvantarilor pe care le enumeri decat sa pierzi aceste binecuvantari prin enumerarea necazurilor din viata ta.”  Maltbie D.Barcock (scriitor si cleric)

De aceea,  incepe sa enumerezi binecuvantarile din viata ta de indata ce te trezesti sau cat mai devreme in timpul diminetii. Fa acest lucru in scris, notand aceste binecuvantari pe o foaie de hartie, in calculator sau intr-un jurnal al recunostintei. Incepe cu o lista de zece lucruri bune din viata ta care te fac sa te simti binecuvantat si pentru care te simti recunoscator.
Cand Einstein isi exprima recunostinta, el se gandea intotdeauna la motivele pentru care se simtea recunoscator. Fa si tu acest lucru. Ori de cate ori te gandesti la motivele pentru care te simti recunoscator pentru existenta in viata ta a unei persoane, a unui obiect sau a unei situatii, sentimentul recunostintei devine automat mai profund. De aceea, alaturi de fiecare articol de pe lista ta noteaza pentru care te simti recunoscator.
Enumer cateva exemple care ilustreaza ce doresc sa spun :
– Ma simt sincer binecuvantat sa am ____________ deoarece __________________ ;
– Sunt fericit si ma simt recunoscator pentru _____________ deoarece ____________;
– Ma simt sincer recunoscator pentru ___________ deoarece _______________;
– Multumesc din toata inima pentru _______________ deoarece _____________.

Daca ai terminat lista celor zece binecuvantari, reciteste-o, fie cu voce tare, fie in gand. 
Dupa citirea fiecarei binecuvantari, repeta de trei ori cuvintele magice : multumesc, multumesc, multumesc, si lasa-te patruns de cat mai multa recunostinta pentru binecuvantarea respectiva.
Pentru a-ti amplifica cat mai mult recunostinta, o poti adresa lui Dumnezeu, Universului, Spiritului, Iubirii, Vietii, Sinelui Tau Superior sau oricarui alt concept sacru care te inspira. 
Ori de cate ori focalizezi catre cineva sau catre ceva, puterea recunostintei se amplifica, dand astfel nastere unei magii inca si mai puternice! 
Asa se explica de ce populatiile indigene si cele din antichitate au ales ca simbol al recunostintei lor soarele. In acest fel, ele se foloseau de un simbol fizic pentru a reprezenta sursa universala a binelui suprem si pentru a-si amplifica astfel recunostinta prin focalizarea asupra simbolului ales.

Practica enumerarii binecuvantarilor din viata ta este atat de simpla si de eficienta incat te invit sa adaugi pe lista alte zece binecuvantari in fiecare din zilele care vor urma, pana la incheierea cicluclui de 27 de zile. Poate crezi ca va fi dificil sa gasesti de fiecare data alte zece binecuvantari pentru care te simti recunoscator, dar te asigur ca cu cat te vei gandi mai mult, cu atat mai usor iti va fi sa iti dai seama cat de multe sunt motivele pentru a te simti recunoscator. Analizeaza-ti cu atentie viata si devino constient de toate lucrurile bune din ea pe care le-ai primit si continui sa le primesti zi de zi. Sunt atat de multe lucruri pentru care ar trebui sa te simti recunoscator.
Spre exemplu, iti poti exprima recunostinta pentru casa in care locuiesti, pentru familia ta, pentru munca pe care o faci si pentru animalele de casa; pentru lumina si caldura soarelui, pentru apa pe care o bei, pentru alimentele pe care le consumi si pentru aerul pe care il respiri. Fara acestea nu ai putea exista. In mod similar, iti poti exprima recunostinta pentru copaci, animale, oceane, pasari, flori, plante, cerul albastru, ploaie, stele, luna si pentru frumoasa planeta pe care traim cu totii.
Iti poti exprima recunostinta pentru cele cinci simturi fizice: 
-pentru ochii care vad ;
-pentru urechile care aud;
-pentru gura care poate gusta;
-pentru nasul care miroase si pentru pielea care iti permite sa simti prin atingere. 
Iti poti exprima recunostinta pentru picioarele care iti permit sa mergi, pentru mainile care iti permit sa faci atat de multe lucruri, pentru vocea care iti permite sa te exprimi si sa comunici cu ceilalti. 
Poti oferi multumiri pentru uimitorul sistem imunitar al corpului tau, care te fereste de multe boli, si pentru toate organele care iti sustin corpul astfel incat tu sa poti functiona in aceasta lume. Te poti minuna apoi, plin de recunostinta, de maretia complexa a mintii tale, pe care nici-un computer din lume nu o poate egala.

Iti enumar mai jos subiecte care iti pot evoca Magia Recunostintei :
– Sanatate si corp;
– Munca si succes;
– Bani ;
– Relatii ;
– Pasiuni :
– Fericire ;
– Iubire :
– Viata ;
– Natura : planeta Pamant, aert, apa, soare ;
– Bunuri materiale si servicii ;
– Orice alt subiect, la alegerea ta.

Ori de cate ori practici tehnica Enumerarii Binecuvantarilor, la sfarsitul ei ar trebui sa te simti mult mai bine.
De aceea, starea ta de spirit exprima intotdeauna intensitatea recunostintei pe care ai simtit-o. Cu cat te-ai simti mai recunoscator, cu atat mai fericit esti la ora actuala si cu atat mai rapid se va schimba viata ta in bine.
Desigur, vor fi zile in care iti va fi mai usor sa te simti fericit, si altele in care vei atinge mai greu aceasta stare de spirit, dar atat timp cat vei continua sa practici zilnic Enumerarea Binecuvantarilor, vei observa o diferenta din ce in ce mai mare fata de ziua precedenta, iar binecuvantarile din viata ta se vor multiplica intr-o maniera magica.

Enumera binecuvantarile din viata ta :
1. De indata ce iti incepi ziua, fa o lista cu zece binecuvantari din viata ta pentru care te simti recunoscator.
2. Noteaza in scris de ce te simti recunoscator pentru fiecare dintre ele.
3. Reciteste lista cu voce tare sau in sinea ta. Dupa citirea fiecarei binecuvantari, spune :  multumesc, multumesc, multumesc si constientizeaza cat mai intens recunostinta pe care o simti pentru binecuvantarea respectiva.
4. Repeta primii trei pasi ai acestei tehnici in urmatoarele 27 de zile, dimineata de indata ce te trezesti.
5. Citeste astazi tehnica magica pe care trebuie sa o practici maine.

Succes la lectia de viata si imbunatatirea ei!!!

 

http://feeds2.feedburner.com/Soarelemeueștitu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.