Fericirea – un nou inceput !!!

 

http://www.ush.ro/showthread.php?1224-Prietenia-cuv%C3%A2nt-sau-afect/page203

 Draga cititorule,
 
Indiferent de locul in care te afli in acest moment, indiferent de ocupația pe care o ai, indiferent de faptul ca esti singur sau intr-o relatie, indiferent ca ai putini bani sau foarte multi, indiferent de faptul ca esti femeie sau barbat, indiferent de faptul ca acum esti calm si relaxat sau manios si nelinistit, indiferent de faptul ca acum esti slab sau gras, indiferent ca iubesti sau esti iubit, te invit in continuare sa citesti, împreuna cu mine si cu toti ceilalti, următoarele randuri care, sper eu, te vor schimba in persoana pe care iti doresti sa o vezi in oglinda, necontenit. In persoana care stie sa se bucure de ea, sa aprecieze viata , sa primeasca si sa ofere iubire, in egala masura, de la oamenii care o înconjoara.
Aceste randuri sunt menite sa iti deschidă ochii si sa iti destupe urechile. Sa iti deschidă mintea si inima si sa le aducă intr-un echilibru, dar un echilibru pe care il poti menține doar in momentul in care vei reusi sa tii cont de cele scrise aici. In momentul in care inveti sa citesti cu inima, sa constientizezi cu mintea ceea ce citesti si sa aplici… Începând de Azi! Nu de maine sau de mai tarziu.

De multe ori m-am intrebat ce este fericirea? Si tot de atatea ori am si raspuns, dar de fiecare data diferit.
De fiecare data cand auzim cuvantul „fericire” ne gandim la o persoana anume, ne gandim la sentimentele care ne leaga de cineva, la trairile frumoase si la picatura de viata, tanjim dupa fericire. Cautam definitii, cautam raspunsuri si asteptam ca fericirea sa apara….dar nu este chiar asa….uneori nu oferim indeajuns de mult ca sa primim in schimb acest frumos sentiment de fericire pentru ca mai intai trebuie sa oferim, ca sa primim acel ceva frumos in schimb.
Pot spune ca de fapt fericirea este o alegere ! Tu alegi daca vrei sa fi fericit/a sau nu ! Tu alegi pe cine sa pastrezi alaturi de tine, cine te va iubi sau cine te va rani. Deseori fericirea se confunda, alergam dupa persoane care nu isi au rostul din simplul fapt ca suntem oameni si pana in clipa in care invatam sa ne trezim la realitate. Alergam dupa bani, alergam dupa pozitie, ne alegem prietenii cu iscusinta crezand ca vom gasi calea spre fericire.
De fapt fericirea ai s-o gasesti atunci cand o s-o alegi intradevar. Fericirea este alegerea Ta atata timp cat esti o persoana echilibrata si constienta de faptul ca nu exista viata fara sens ci doar oameni care n-au cautat-o inca si nu au ales-o suficient.
Totul se petrece intr-un mod ironic, uneori pentru ca ma gandesc zilnic la ce pot face sa gasesc fericirea si daca o pot alege in diverse situatii cum ar fi :  Nu poti ajunge niciodata in varful muntelui cu un singur pas !
Viata este o lupta, pana si alegerea de a fi fericit se bazeaza in lupta cu tine insuti. Este o lupta grea, nimeni nu a spus ca va fi usor….totul se rezuma la ceea ce alegem…. sau la ceea ce alegi !!!

Gabriela C.V.http://www.mesaje-declaratii.ro/declaratii/inspirationale/paginile-vietii-507

  •  Un nou inceput


Intotdeauna, vor exista zile cand iti vei dori un nou inceput si zile cand vei retrai prin amintiri, tot ce-a fost frumos ! 
Te vei intoarce de multe ori , pana te vei convinge ca totul e la fel, ca nimic nu se va schimba si ca ideea unui nou inceput iti reda astazi, echilibrul de care aveai nevoie ! 

http://www.aradon.ro/mesaje-de-iubire-in-concurs/1383447

Sunt lucruri care se intampla pentru ca asa trebuie si lucruri , care se intampla pentru ca tu vrei, este alegerea Ta ! 
Niciodata nu e prea tarziu pentru nimic atata timp cat traiesti , intotdeauna vei avea sansa de a o lua de la capat, din nou si din nou ! 
Ne sperie mereu ideea unui nou inceput: comparam lucrurile ,persoanele, sentimentele si uitam ca nimeni nu e la fel ca nimeni! Comparam timpul in anotimpuri , zilele in ani si iubirea in bani, fara sa stim ca de fapt singura legatura dintre ele o face, ratiunea de a trai !

Intotdeauna, va fi tot mai greu pentru un nou inceput ! Suntem din ce in ce mai rai , nimic nu mai ajunge sa ne sensibilizeze din simplul fapt ca sensibilitatea e confundata tot mai des cu prostia. Sinceritatea e si ea tot mai rar intalnita si atunci cand o intalnim, ne rezervam dreptul de a nu avea incredere.
Nu mai avem incredere, pentru ca nu mai stim ce este respectul, nu mai stim sa pretuim ceea ce niciodata nu vei putea cumpara cu bani .Traim, doar sa respiram… care mai de care un aer mai scump, fiecare avem vieti diferite si avem pretentia ca totul sa fie asa cum vrem noi, fara sa oferim nimic in schimb!
Vei realiza ca unele persoane nu mai fac parte din viata ta, ca tot ce-a fost frumos s-a sfarsit si ca nu va mai fi nimic de spus. Vei face multe schimbari vizibile atat fizic, mental cat si emotional, atunci vei sti ca e un nou inceput ! 

Esti un nou inceput ! Vei cunoaste multe persoane, vei zambi , vei si plange pentru ca nimic nu e roz ! Nimeni nu a spus ca va fi usor . 
Viata nu ne este data cu instructiuni de folosire, viata ne este data sa o traim asa cum este ea…cu bune si cu rele! Viata, ne este data sa o luam mereu de la capat atunci cand un capitol se termina!!! 
Viata ne este data, si nu intotdeauna cu un motiv. E pur si simplu povestea pe care tu o scri, o simti, o traiesti si o retraiesti mereu prin amintiri ! 
Totul se afla intr-o continua schimbare : persoanele, sentimentele, zilele, vremea, timpul … Nimic nu ramane la fel .

Viata, va fi intotdeauna un joc mult prea scump pentru persoanele sincere, si un joc mult prea ieftin pentru persoanele false. 
Intr-un final, cucereste cineva lumea ? 
Nu, toti ajungem in momentul cand va trebui sa dam explicatii cuiva, acolo sus !!! 

Indiferent de motive sau vinovati, viata este o poveste si ne este data sa o traim asa cum e ! 
Tu, motivul carei povesti esti ? Eu, aleg sa fiu motivul unei povesti fara final, vinovata pentru tot ceea ce visez sa traiesc intr-o lume unde doar banii si puterea, au ultimul cuvant! 
Si voi fi mereu destinul celui ce ma va accepta asa cum sunt, cu calitati si defecte …
http://www.kudika.ro/comunitate/vasile_anastase/poze/show/26/73403/poze-vasile-anastase.html
Si pentru ca am scris suficient pentru astazi si pentru acest capitol de viata imi rezerv dreptul sa ma retrag, draga cititorule,  spre ati da ragaz sa te si gandesti la ceea ce ai citit si sa imi lasi un comentariu despre ceea ce ai vrea sa mai citesti….voi raspunde tuturor…..o zi frumoasa…
Aceeasi…
 
http://feeds2.feedburner.com/Soarelemeueștitu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.